Den Utrolige Hulk

Noget skinnende grønt lurer i skovbrynet. Det er skulpturen ”Hulk” af Ole Lorin Rasmussen.

Hulk er en grøn tegneseriefigur med overmenneskelig styrke, som stiger i takt med hans raseri. Nu har Hulk gemt sig i skoven. Hjælp med at finde ham, men pas på, han er grøn af raseri.

Hulk blev født på Kunstakademiet i København i 2002, og blev først udstillet i Zoologisk Have i København. Efter at være blevet stjålet og tilbageleveret under et ophold i Værløse, kom Hulk til Galleri M i Bogense på Nordfyn. Da galleriet flyttede til Augustenborg i 2008, flyttede Hulk med.

Siden har Hulk stået på sin nuværende plads i skoven ved Augustiana og har dermed været en del af parken i alle årene. Det har slidt på ham, og han er blevet malet og renoveret flere gange undervejs, senest i vinteren 2020-2021.

I dag drives Augustiana Kunstpark & Kunsthal af Sønderborg kommune, der for nylig har valgt at købe Hulk, fordi han er et trækplaster for børn og barnlige sjæle, der elsker at tage ”selfies” med ham. Lidt mod syd ligger Anden allé og De Tre Edsege. Følger man alléen videre mod vest, kan man komme helt ud til Badehusene. I den nordlige del af skoven findes Kaninsøen, hvor prinsesse Louise holdt kaniner i gamle dage. Få mere at vide om disse seværdigheder i guiden, når du når frem til dem.